Pudełko Jumbo z okienkiem na wysoki tort 300x300x450 mm
Idea tortów pojawiła się na dworze polskim, gdy w XVI wieku sprowadziła je do kraju królowa Bona — najprawdopodobniej z Włoch, wraz z innymi ekskluzywnymi towarami, które z pewnością nie były wszędzie dostępne. Dziś torty należą do grupy ciast, które są jednym z głównych elementów na niezwykle ważnych wydarzeniach zarówno rodzinnych, jak i firmowych.
W jaki sposób bezpiecznie przewieźć tort?
Jest to jedno z najczęściej zadawanych pytań. Pomocne mogą okazać się specjalne kartony na ciasto dla cukierni. Ich głównym zadaniem jest zapewnienie bezpieczeństwa w trakcie transportu poprzez odpowiednią ochronę słodkości.
Jakie właściwości powinno posiadać opakowanie kartonowe?
Dobre pudełko na wypieki charakteryzuje się wytrzymałością i trwałością, które gwarantuje m.in. usztywnione dno. Bezpieczny kontakt z żywnością potwierdza uzyskanie atestu. Dodatkowo dużą rolę odgrywa trójwarstwowa tektura o mikrofali E. Na grubość i zarazem stabilność kartonu na tort dla cukierni ma wpływ poziom gramatury — ta jedna z najlepszych wynosi aż 400 g/m2.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.