Karton na tort 300x300x350 mm
Każda cukiernia zdaje sobie sprawę, jak ważne jest właściwe zapakowanie ciasta, aby w bezpiecznych warunkach przetrwało podróż do miejsca docelowego. Jest to jedna z najbardziej problematycznych kwestii u osób zajmujących się pieczeniem deserów.
Opakowanie kartonowe na wypieki a warunki transportu
Głównym zadaniem kartonu na ciasta jak zostało wyżej wspomniane, jest zapewnienie prawidłowej ochrony deseru w trakcie odbywania transportu w określone miejsce. W tym celu prawidłowo dobrane opakowanie kartonowe dla cukierni jest w stanie zapewnić największy poziom bezpieczeństwa, gdyż skutecznie chroni każdą słodycz przed dostawaniem się przykładowo wilgoci do środka.
Jakie opakowanie tekturowe nadaje się do transportu tortu?
Przede wszystkim te, które mają odpowiednią gramaturę (grubość), dobre zamknięcie i uchwyt, który ułatwia przenoszenie wypieku. Za najlepszą gramaturę uznaje się wynoszącą około 400 g/m2. Opakowanie biodegradowalne gwarantuje także ochronę przed szkodliwym działaniem promieni słonecznych oraz minimalnymi wahaniami temperatury powietrza.
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.